Mindfulness op school

Basisschool – voor kinderen van groep 3-8

Kinderen komen veel uitdagingen tegen in hun nog jonge leven. Op school, met vriendjes, in hun vrije tijd en soms ook thuis. Bij niemand loopt alles helemaal perfect.

Tijdens de training leren kinderen spelenderwijs mindfulness toepassen in hun dagelijkse leven. De figuurtjes Pol de Trol, Grommy, Kwebbly en Hartenlief helpen hen daarbij. Ook wordt er gebruik gemaakt van bewegingsoefeningen, concentratie oefeningen, ontspanningsoefeningen, inzichtsoefeningen en krijgen ze communicatietips. 

Kinderen worden aandachtiger, creatiever en zelfverzekerder. Ze leren omgaan met prettige en onprettige momenten en gevoelens, liever te zijn voor zichzelf (en anderen), (zelf)acceptatie, hun zintuigen beter te gebruiken (luisteren, proeven, voelen) en aandacht te hebben voor dit moment.

Deze training, volgens een programma van David Dewulf, is opgebouwd uit 8 lessen met elk een eigen thema. De training kan zowel onder schooltijd als na schooltijd worden gegeven. Aan een hele klas of een groepje kinderen.

Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijgen kinderen steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is echter geen therapie en geen praatgroep. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.

KOSTEN

De kosten voor de kindertraining van 8 lessen van ca. 1,5 uur bedragen € 1.195,- inclusief werkmateriaal

Middelbare school – voor jongeren van 13-18 jaar

In het leven van jongeren vinden vaak heel wat fantastische gebeurtenissen plaats. Ook is het een periode waarin jongeren soms steeds zwaardere lasten moeten dragen. Ze gaan leren wie ze (willen) zijn. Het lichaam ondergaat een enorme verandering. Dit alles kan behoorlijk wat spanning met zich meebrengen. 

Het mindfulnessprogramma voor tieners is een praktsiche toepassing van MBSR (mindfulness-bases stress reduction), gecombineerd met elementen uit de MBCT. 

Jongeren krijgen handvatten om zich beter te leren concentreren, meer zelfvertrouwen te krijgen, minder te piekeren, beter om te leren gaan met stress, (faal)angst en moeilijke momenten.

Deze training, volgens een programma van David Dewulf, is opgebouwd uit 8 lessen met elk een eigen thema. De training kan zowel onder schooltijd als na schooltijd worden gegeven. Aan een hele klas of een groepje jongeren.

Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijgen jongeren steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is echter geen therapie en geen praatgroep. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.

KOSTEN

De kosten voor de jongerentraining van 8 lessen van ca. 2 uur bedragen € 1.395,- inclusief werkmateriaal.

Deze trainingen worden gegeven op scholen in de regio van Dordrecht en Rotterdam. 

Alle genoemde tarieven zijn geldig sinds 1 januari 2020 en zijn inclusief 21% BTW en exclusief reiskosten a € 0,19 per km . Op alle transacties zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.