Mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren in 2020

Stress en ongemak horen bij het leven. Niet alleen volwassenen hebben daar mee te maken. Ook kinderen en jongeren. Iedereen moet of wil van alles. School, sporten, werk. 

Hoe ga je om met ongemakken en moeilijkheden? Hoe reageer je als het leven niet loopt zoals je dat wenst? De een kan stress en tegenslag gemakkelijk van zich af laten glijden. De ander heeft het daar minder makkelijk mee. Onaangename gebeurtenissen en gevoelens blijven maar terugkomen wat de spanning vaak alleen maar groter maakt. 

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je kan leren loslaten of accepteren. Eigenlijk heel eenvoudig; door aandacht te geven aan dit moment – het hier en nu. Onze aandacht gaat vaak naar wat we nog moeten doen of wat we gedaan hebben. Wat ons mogelijk nog te wachten staat of wat er al gebeurd is. Mindfulness leert je om in het hier en nu te zijn met zijn mooie en minder mooie momenten en leert je omgaan met stress en tegenslag. En ook om meer te genieten en stil te staan bij de wereld om je heen.  

Mindfulness helpt om tot rust te komen en leert je omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

Na de herfstvakantie starten er nieuwe mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren.

Kijk voor meer informatie op mindfulness voor kinderen en mindfulness voor jongeren