Mindfulness Ridderkerk

LidiCa is een praktijk voor mindfulness training, coaching en persoonlijke begeleiding.

Sinds 2019 geef ik mindfulness trainingen in Ridderkerk aan groepen kinderen en jongeren. Deze trainingen worden individueel aangeboden en op basis- en middelbare scholen in Ridderkerk en omstreken (omgeving Dordrecht-Rotterdam).

Tevens coach ik kinderen en jongeren één op één. Door actief en met aandacht te luisteren, vragen te stellen en de emoties te benoemen die ik zie, ga ik met een hulpvraag aan de slag. Ook ben ik persoonlijk begeleider voor mensen die hulp nodig hebben bij hun zelfredzaamheid.

Daarnaast ben ik gediplomeerd gewichtsconsulente. Iedereen die wil werken aan een gezond gewicht en een gezonde leefstijl kan bij mij terecht voor coaching en advies. Ik kijk wat de ander nodig heeft en zorg dat er een gezonde balans ontstaat.

Mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren in 2020

Stress en ongemak horen bij het leven. Niet alleen volwassenen hebben daar mee te maken. Ook kinderen en jongeren. Iedereen moet of wil van alles. School, sporten, werk. 

Hoe ga je om met ongemakken en moeilijkheden? Hoe reageer je als het leven niet loopt zoals je dat wenst? De een kan stress en tegenslag gemakkelijk van zich af laten glijden. De ander heeft het daar minder makkelijk mee. Onaangename gebeurtenissen en gevoelens blijven maar terugkomen wat de spanning vaak alleen maar groter maakt. 

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je kan leren loslaten of accepteren. Eigenlijk heel eenvoudig; door aandacht te geven aan dit moment – het hier en nu. Onze aandacht gaat vaak naar wat we nog moeten doen of wat we gedaan hebben. Wat ons mogelijk nog te wachten staat of wat er al gebeurd is. Mindfulness leert je om in het hier en nu te zijn met zijn mooie en minder mooie momenten en leert je omgaan met stress en tegenslag. En ook om meer te genieten en stil te staan bij de wereld om je heen.  

Mindfulness helpt om tot rust te komen en leert je omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

Na de herfstvakantie starten er nieuwe mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren.

Kijk voor meer informatie op mindfulness voor kinderen en mindfulness voor jongeren