Werkwijze gewichtscoaching en voedingsadvies


Kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren werk ik met een aangepast programma.

Ik ga je lengte opmeten, je wegen en kijken wat een gezond gewicht is voor jouw leeftijd en jouw lengte. Bij kinderen is afvallen niet de doelstelling. Het is belangrijk dat je leert wat een gezonde leefstijl is en hoe je zelf goede, gezonde(re) keuzes kunt maken. Op die manier zullen je lengte en gewicht weer in balans moeten komen. Voor jongeren die al uitgegroeid zijn, kan het wel nodig zijn om af te vallen. Ook hier vind ik het weer belangrijker om samen te kijken wat de beste keuzes zijn om tot een gezonde leefstijl te komen. Aan de hand van vragen, opdrachten en spellen leer je wat gezond eten en bewegen is.

Het aantal consulten hangt af van de doelstellingen en bepalen we in overleg.


Volwassenen

Tijdens het (gratis) kennismakingsgesprek gaan we kijken wat je doelstelling is en of ik verwacht dat ik je daarbij de juiste begeleiding kan bieden. Het kan zijn, dat ik je eerst naar de huisarts verwijs voor het controleren van je gezondheid. Als je gezondheid goed is en je bent echt gemotiveerd om aan je gezondheid te werken, dan kan de begeleiding beginnen. Je krijgt van mij een voedingsdagboek mee om thuis in te vullen.

Tijdens het intakegesprek gaan we dit dagboek doornemen en krijg je een persoonlijk voedingsadvies. Tevens zal ik je gewicht opnemen, je middelomtrek meten, je energiebehoefte bepalen en gaan we samen realistische doelen stellen. Ook gaan we bespreken hoe je overgewicht is ontstaan, zodat je na afloop van het traject op eigen kracht een gezonde leefstijl kunt hanteren.

In de vervolgconsulten word je door mij begeleid en gestimuleerd om te werken aan een gezonde leefstijl. Dat houdt in dat ik je stap voor stap laat zien wat gezonde voedings- en leefgewoonten zijn en waar jij aan moet werken. Uiteraard is er tijdens deze gesprekken volop ruimte om vragen te stellen.

Het aantal consulten en de frequentie bepalen we in overleg. Dit hangt af van je doelstellingen. In het begin zullen de consulten wekelijks zijn, zodat eventuele moeilijkheden snel besproken kunnen worden. Daarna kunnen de consulten bijvoorbeeld een keer per twee weken of een keer per maand plaatsvinden.

Voedingsadvies

Het is ook mogelijk alleen een voedingsanalyse te laten doen. Als je bijvoorbeeld wilt weten of je huidige voedingspatroon gezond is of als je gezonder wilt gaan eten. Je vult dan een eetdagboek in en krijgt aan de hand daarvan van mij tips en advies.